İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

insan.gif (22.93 MB)

1982’de Prof. Dr. Hakkı Dursun Yıldız’ın kurucu dekanlığında Fen Edebiyat Fakültesi olarak kurulmuştur. 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibaren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak devam etmiştir. Bölümlerimizin Avrupa üniversiteleri ile geniş bir havuzda ikili öğrenci değişim imkanları vardır. Pedagojik Formasyon Sertifika programından yararlanma imkanı mevcuttur. Öğrenci kulüp faaliyetleri aktif bir biçimde yürütülmektedir.  Mütercim -Tercümanlık üç farklı anabilim dalında (Alm.-İng.-Fra.) olmak üzere ilgili dilde eğitim vermektedir. Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe bölümlerinin eğitim dili İngilizcedir.

Bölümler

Alman Dili Ve Edebiyatı,

Bilgi ve Belge Yönetimi,

Coğrafya,

Felsefe,

Fransız Dili ve Edebiyatı,

İngiliz Dili ve Edebiyatı,

Mütercim-Tercümanlık,

Psikoloji,

Sanat Tarihi,

Sosyoloji,

Tarih,

Türk Dili ve Edebiyatı

Fakülte sayfasını ziyaret etmek için tıklayınız.

Bu sayfa Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından en son 31.07.2023 13:38:25 tarihinde güncellenmiştir.