Aday Öğrenciler

YL ve DR Programlarına Yatay Geçiş

• Yatay Geçiş için; ( on-line başvuru yapılmayarak, direkt olarak ilgili enstitüye belge teslim edilecektir.)
  • Üniversite dışındaki bir yükseköğretim kurumunda bir lisansüstü programının en az bir yarıyılını tamamlamış ve tüm derslerinde başarılı olmuş öğrenciler aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde Üniversitede açılmış bulunan lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.
    • Yatay geçiş başvurusunda bulunan adayın, lisansüstü başvurularındaki yabancı dil şartlarını yerine getirmesi gerekir.
    • Yatay Geçiş Başvurusunda bulunanlar (Başka bir Yükseköğretim Kurumunda kayıtlı) için gereken belgeler:
      • Öğrenim gördüğü Enstitü ’den durumunu belirten resmi yazı (Öğrencinin kayıt olduğu tarih belirtilmeli)
      • Disiplin cezası almadığına dair belge. (Başvuru sırasında sisteme yüklenecektir. Transkript de belirtilebilir.)
      • Transkript (başarı durumunu gösteren not dökümü belgesi)
      • Almış olduğu derslerin içerikleri ve müfredat.(Enstitü Onaylı)
      • TC Kimlik fotokopisi

Bu sayfa Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından en son 09.04.2014 09:46:27 tarihinde güncellenmiştir.